20. oktobar 2015.

Izmjena režima saobraćaja na dionici Visoko - Podlugovi


12. januar 2015.

Obavještenje za korisnike ACC usluge

NM Kakanj II (Kameni dvorac) će biti bez električne energije u srijedu 14. 1. 2015. godine, u periodu od 8 do 11 sati, zbog čega će elektronska naplata cestarine biti nedostupna.

Molimo korisnike da koriste manuelnu naplatu ili drugi ulaz – NM Kakanj.


22. juli 2013.

Privremena regulacija saobraćaja

Zbog sanacije mostova na dionici autoceste A1 Jošanica – Podlugovi, na snazi je privremana regulacija saobraćaja. Za vrijeme trajanja radova saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno – jednom kolovoznom trakom (u dužini od 2,5 km).

Molimo sve korisnike autoceste da zbog sigurnosti tokom izvođenja radova sancije, poštuju saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu uslovima na autocesti.


02. juli 2013.

Nova dionica u zatvorenom sistemu – od Bilješeva do Kaknja

Obavještavaju se korisnici autoceste A1 da se od 07.07.2013. godine u zatvoreni sistem naplate cestarine uvodi dionica autoceste od Bilješeva do Kaknja.

Uvođenjem zatvorenog sistema naplate cestarine na ovoj dionici, čeono naplatno mjesto Kakanj više neće biti u funkciji i vozila će se kretati bez zaustavljanja uz obavezno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Za više informacija molimo kontaktirajte besplatni info telefon 0800-20-306 ili 033/277-900.


14. maj 2013.

Privremena regulacija saobraćaja

Obavještavamo sve korisnike autoceste da će u periodu od 17.05. (od 12 sati) do 24.05. (do 24 sata) zbog sanacije biti zatvoren ulaz na autocestu na bočnom naplatnom mjestu Kameni dvorac (Čatići) za sva putnička vozila.

Zbog potreba privrednika koji koriste ovaj ulaz, saobraćaj za teretna vozila će biti omogućen preusmjeravanjem kroz parking prostor odmorišta Kameni dvorac i to radnim danima u periodu od 7 do 16 sati. Naplata u ovim terminima će se vršiti pomoću premagnetisanih kartica, odnosno elektronska naplata cestarine bit će isključena u toku izvođenja radova.


08. maj 2013.

Radovi na dionici Podlugovi - Jošanica

Obavještavamo korisnike autoceste da će se od 7. 5. do 10. 5. izvoditi radovi na dionici Podlugovi – Jošanica u blizini petlje Podlugovi. Zbog izvođenja radova preticajne trake u oba smjera će biti zatvorene u dužini od oko 200 m. Radovi će se izvoditi samo u toku radnog vremena tako da će signalizacija u noćnim satima biti uklonjena a sve trake prohodne.

Molimo korisnike da poštuju saobraćajnu signalizaciju.